Blombud

Här hittar du blombud som leverar till hela Sverige.

Sökresultat
  Namn   Typ

Blombud som levererar till hela Sverige

Blombud på din ort

Välj nedan för att se vilka blombud som levererar blommor till din ort.

Hur fungerar det att skicka blommor med ett blombud?

Att skicka ett blommogram är ett perfekt sätt att visa kärlek, uppskattning eller omtanke när du själv inte har möjlighet att vara på plats. Din beställning görs enklast på internet, men det går i många fall också att beställa ett blombud i fysiska blomsterbutiker. Blombud kan skickas till såväl privatbostäder som till arbetsplatser, äldreboenden och sjukhus. Hos de allra flesta blomsterförmedlarna är det mycket enkelt att skicka blommor. Du väljer önskad produkt och skriver sedan in mottagarens adress och önskat leveransdatum. Efter det är det bara att betala och vänta på ett tack! Mottagaren får ett meddelande när blombudet är påväg, och kan då själv välja att ange specifika instruktioner som portkod, våning och om budet skall lämnas utanför dörren om personen inte är hemma vid leveransen.

Kan man skicka blommor anonymt?

Det går bra att skicka anonyma blombud, om du av någon anledning vill göra det. När du beställer ett blombud får du välja om du vill lägga till ett kort, och vad du isåfall vill skriva på det. Det är valfritt att göra detta och det är genom korttexten som mottagaren får reda på vem som skickat blommorna.

Levereras blombud alla dagar?

Blombud levereras oftast på vardagar mellan kl 9.00 och 21.00 till privatpersoner och till företag under kontorstid. Många erbjuder även leveranser på lördagar. Blombud levereras dock sällan på söndagar, förutsatt att det inte är en specifik högtid. Samtliga av de större blomsterförmedlarna erbjuder leverans samma dag, förutsatt att du köper blommorna innan en viss tid, vanligen innan kl 12 eller 14.

Färgglad blomsterbukett

Vilka betalningsalternativ har olika blombud?

Alla blomsterförmedlare erbjuder ett flertal olika betalningsmetoder där de vanligaste att välja bland är:

  • Betalkort - Betala direkt med ditt betalkort.
  • Swish - Betala lätt och smidigt med swish.
  • Faktura - Gör din beställning idag och sedan skickas en faktura med alla betalningsuppgifter till din mail som du sedan kan betala när det passar dig.

Hur mycket kostar olika blombud?

Priset för ett blomsterbud varierar beroende på vilken blomsterförmedlare du väljer, vad för typ av blommor du väljer samt hur stor buketten är. Vanligtvis varierar priset för en bukett mellan 100-700 kronor. Utöver det tillkommer en fraktkostnad. I dagsläget finns det inga företag som erbjuder gratis frakt.

Vilka blomsterförmedlare har andra presenter utöver blommor?

Ett blombud passar till en mängd olika tillfällen, exempelvis vid födelsedagar, en specifik högtid eller till nyblivna föräldrar. För att göra blommogrammet lite extra personligt kan du dessutom skicka med en liten present. I dagsläget erbjuder samtliga av de större svenska blomsterförmedlarna möjlighet att skicka med en present till ditt blomsterbud. Exakt vad du kan välja varierar mellan olika företag. Nedan ger vi exempel på presenter som du kan skicka med beroende på tillfälle.

Vilka blombud har specialerbjudanden för olika tillfällen?

Florist klipper blommor

I Sverige är det vanligt att skicka blommor under ett flertal högtider så som midsommar, påsk och jul, men även på speciella dagar som alla hjärtans dag, mors- och fars dag samt internationella kvinnodagen. Samtliga av de stora svenska blomsterförmedlarna erbjuder specifika buketter och paket för olika tillfällen och högtider.

Alla hjärtans dag

När du vill visa lite extra kärlek till en partner eller vän, kanske på alla hjärtans dag, så kan du exempelvis välja mellan ett flertal olika chokladaskar, spapaket och smycken.

Födelsedag

Till födelsedagsbuketten kan en flaska champagne eller en lyxig delikatessbox vara ett härligt komplement. Eller varför inte en festlig heliumballong eller ett presentkort? Du kan jämföra födelsedagsblommor här.

Kondoleanser

Blommor är ett sätt att visa vördnad och att skapa en varm och fin atmosfär vid ett sista farväl. Om du inte har möjlighet att närvara vid en begravning kan ett blombud tillsammans med en liten present vara en fin gest. Du kan bläddra bland och jämföra kondoleansblommor här.

Nyfödd

Skicka ett blombud för att gratulera ett par nyblivna föräldrar. För att göra budet lite extra speciellt kan du dessutom skicka med en personlig present, exempelvis ett kort eller en nallebjörn.

Sjukhus

När någon anhörig är sjuk och inlagd på sjukhus är ett blombud ofta mycket uppskattat. Det visar att du tänker på personen och passar perfekt som en “krya på dig” gest. Visa lite extra kärlek genom att skicka med en present, exempelvis en spelbox som kan roa den sjuke under sin tid på sjukhuset. Det finns även många alternativ att välja bland till kollegan eller en avlägsen släkting, exempelvis en trisslott eller en snacksbox.

Vilka blomsterförmedlare levererar utomlands?

Om du vill uppmärksamma någon som du bryr dig om som bor i ett annat land kan ett blomsterbud vara en bra idé. En blomma är alltid uppskattad, även av den som kanske vänligen bett om att få slippa presenter. Istället för att leta upp en blomsterförmedlare som du inte känner till i landet dit du ska skicka blommorna så kan du istället använda dig av svenska pålitliga ombud. I dagsläget erbjuder flera av de stora svenska företagen blombud direkt till dörren i ett flertal land. Interflora levererar blomsterbud till flest antal länder. I tabellen nedan kan du se vilka länder sveriges största blombud levererar till samt vad det kostar.

Euroflorist Interflora Flowerhouse
Fraktavgift Fraktavgift varierar beroende på land, men överstiger aldrig 100 kronor. Avgift på 99 kronor för utlandsförmedling tillkommer. Avgift på 99 kronor för utlandsförmedling tillkommer.
Länder Australien
Belgien
Brasilien
Chile
Danmark
Egypten
Estland
Finland
Frankrike
Grekland
Irland
Island
Italien
Japan
Kanada
Kina
Kroatien
Lettland
Litauen
Luxemburg
Malaysia
Malta
Mexiko
Monaco
Nederländerna
Norge
NyaZeeland
Österrike
Polen
Ryssland
Schweiz
Spanien
Storbritannien
Thailand
Tjeckien
Turkiet
Tyskland
Ukraina
Ungern
USA
Venezuela
Vietnam
Algeriet
Angola
Antigua och Barbuda
Argentina
Armenien
Aruba
Australien
Azerbajdzjan
Bahamas
Bahrain
Barbados
Belgien
Belize
Benin
Bermuda
Bolivia
Bosnien och Hercegovina
Botswana
Brasilien
Brunei
Bulgarien
Caymanöarna
Chile
Colombia
Cooköarna
CostaRica
Cypern
Danmark
Dominikanska Republiken
Ecuador
Egypten
Elfenbenskusten
El Salvador
Eritrea
Estland
Etiopien
Färöarna
Fiji
Filippinerna
Finland
Förenade Arabemiraten
Frankrike
Gabon
Georgien
Gibraltar
Grekland
Grönland
Guadeloupe
Gayana
Haiti
Honduras
Hongkong
Indien
Indonesien
Iran
Irland
Island
Israel
Italien
Jamaica
Japan
Jersey
Jordanien
Jungfruöarna
Kanada
Kazakstan
Kenya
Kina
Kirgizistan
Kongo
Kroatien
Kuba
Kuwait
Lettland
Libanon
Liechtenstein
Litauen
Luxemburg
Madagaskar
Madeira
Malawi
Malaysia
Malta
Marocko
Martinique
Mauritius
Mexiko
Mocambique
Moldavien
Monaco
Montenegro
Namibia
Nederländerna
Nicaragua
Norge
Nya Kaledonien
Nya Zeeland
Oman Österrike
Pakistan
Panama
Paraguyay
Peru
Polen Polynesien
Portugal
Puerto Rico
Qatar
Reunion
Rumänien
Ryssland
Saint Pierre och Miquelon
Samoa
Saudiarabien
Schweiz
Senegal
Serbien
Seychellerna
Singapore
Slovakien
Slovenien
Spanien
Sri Lanka
Storbritannien
NordIrland
Surinam
Swaziland
Sydafrika
Sydkorea
Syrien
Taiwan
Thailand
Tjeckien
Tonga
Trinidad och Tobago
Tunisien
Turkiet
Tyskland
Ukraina
Ungern
Uruguay
USA
Uzbekistan
Venezuela
Vietnam
Vitryssland
Yemen
Zambia
Zimbabwe
Australien
Belgien
Cypern
Danmark
Egypten
England
Estland
Finland
Frankrike
Grekland
Irland
Island
Italien
Japan
Kanada
Kina
Kroatien
Nederländerna
Norge
PolenPortugal
Rumänien
Ryssland
Schweiz
Spanien
Thailand
Turkiet
Tyskland
USA
Österrike